Следработните питиета в страни като Америка или Англия са като кафето за българина – социална активност, от която просто имаме нужда. А ако освен да излезеш с колеги или приятели на по питие след работа, можеш да се запознаеш и с нови хора, евентуални бъдещи клиенти, потенциални бизнес партньори или просто да обмените опит с хора в областта? Американците са го измислили – нарича се нетуъркинг!

Нетуъркингът е възможност да създадеш работни контакти в неофициална среда. И, представете си, такова събитие вече редовно се провежда и в Русе!

То е част от световната нетуъркинг платформа Silicon Drinkabout, чиято родина е Англия. Създателят й Майкъл Смит стартира събирания като обикновени излизания с приятели на по питие в местен бар в Лондон. Излизанията преминавали в обсъждане на бизнес идеи и споделяне на успехи и разочарования. Компанията си прекарвала толкова добре и толкова се наслаждавали на споделения опит и всичко което научавали един от друг, че се решили да превърнат събитията в ежеседмични и да започнат да канят и други познати с предприемачески нагласи.

Платформата добива популярност и хора от други градове също посещавали петъчните събития на Sillicon Drinkabout, предлагайки да организират сходни мероприятия и в техните градове. Така общността бавно се разраства и към днешна дата се простира в 49 града, в целия свят. В България се организира в София, Пловдив и Русе.

Стандартно събитията на Silicon Drinkabout събират хора с ИТ, технологичен и предприемачески бекграунд, но на събитията в Русе всички са добре дошли.

Понастоящем събитието се провежда всеки четвъртък от 19.00 ч и събира около 15-20 души. Макар и сравнително от скоро, то вече има своите поддръжници и спонсори, които дават още повече живот на общността.

Следете фейсбук групата им, за да разберете кога и къде ще бъде следващото им събиране.